Slăbire sănătoasă fără efect jojo

0
470
Slăbire sănătoasă fără efect jojo

De data aceasta ar trebui să funcționeze cu adevărat! De data aceasta kilogramele ar trebui să scadă și nu există gustări între ele. Și cel târziu cu bărbatul sau femeia de cumpărături se compară din nou cu delicatesele. Atunci este timpul să rămâi puternic și să cumperi alimente sănătoase și mai ales mâncarea potrivită. În acest fel, un efect yo-yo poate fi evitat atunci când pierdeți în greutate, iar greutatea poate fi redusă pe termen lung. Aflați în acest articol de la experții noștri cum puteți pierde în greutate într-un mod sănătos și vă puteți menține noua greutate dorită.

Alimente și nutrienți

Alimente și nutriențiAlimentele conțin substanțe nutritive diferite:

  • Carb
  • Proteine
  • Lipide
  • Vitamina
  • Minerale

Multe dintre ele sunt blocuri esențiale pe care corpul nostru nu le poate produce singur, motiv pentru care depindem de aportul alimentar. Pe de o parte, aceste blocuri de construcție sunt necesare pentru buna funcționare a diferitelor organe și structuri ale corpului. Pe de altă parte, ele furnizează energie corpului. Energia este necesară pentru diferite procese de construcție, dezmembrare și reconstrucție, care au loc continuu în organismul nostru. Cantitatea de energie de care are nevoie o persoană zilnic depinde de diverși factori, cum ar fi sexul, vârsta, mișcarea și stilul de viață.

Dacă organismul primește mai multă energie sub formă de calorii din alimente decât poate folosi pentru procesele sale metabolice, această energie este stocată sub formă de picături mici de lipide în depozitele de grăsime ale corpului. Plăcuțele de grăsime nedorite încet devin vizibile. În trecut, în vremuri de foame, organismul a reușit să acceseze aceste depozite, ceea ce înseamnă că căile metabolice rulează chiar dacă nu consumăm energie de ceva timp. Deoarece astăzi nu mai există foame în țările noastre, această funcție de stocare a corpului este adesea un rău mic pentru mulți oameni.

O creștere în greutate nu înseamnă automat mai multă grăsime

O creștere în greutate nu înseamnă automat mai multă grăsimeCu toate acestea, creșterea țesutului adipos nu este singurul motiv pentru care organismul câștigă masă și astfel greutate. Formarea masei musculare prin sport duce, de asemenea, la creșterea în greutate, care, prin comparație, cântărește mai mult decât țesutul adipos. Dar chiar și bolile care duc la retenția apei (așa-numitul “edem”) cresc greutatea. Prin urmare, creșterea în greutate este, de obicei, nu numai afectată de obiceiurile alimentare, ci contribuie și la acestea.

Care este “greutatea corectă”? Formula cea mai comună și utilizată pe scară largă pentru estimarea greutății proprii este indicele de masă corporală (IMC).

Conform unei clasificări internaționale, IMC poate fi utilizat pentru a determina dacă sunteți subponderal, normal sau supraponderal. Cu toate acestea, aceste informații trebuie tratate cu precauție extremă. După cum sa menționat deja, mușchii au o greutate pe volum mai mare decât grăsimea. Acest lucru ar putea duce la un atlet subțire și sănătos, care este greșit diagnosticat cu obezitate. Aceste valori ar trebui luate ca un ghid, nu ca un contor absolut de măsurare, pentru a diagnostica o posibilă subponderală sau supraponderală.

O alternativă la IMC? Distribuția grăsimii corporale este mult mai semnificativă decât greutatea corporală pură pentru a determina dacă organismul are un conținut prea mare de grăsimi.

Limbajul tehnic se numește “raportul talie-șold”. Circumferința taliei este împărțită la circumferința șoldului. O valoare mai mică de 0,8 corespunde formei de pere, care se găsește de obicei la femei. O valoare mai mare de 1,0 corespunde formei mărului. Ultima valoare arată clar că grăsimea se găsește în principal în cavitatea abdominală, numită și “grăsime viscerală”. Deoarece o creștere a acumulării acestei grăsimi abdominale apare adesea împreună cu unele boli, aceasta trebuie menținută cât mai scăzută posibil.

În ciuda tuturor acestor formule care ajută la determinarea greutății ideale, nu trebuie să uităm că “greutatea corectă” este adesea pur și simplu greutatea pentru a vă simți bine. Dacă vă simțiți confortabil în piele și vă puteți mișca așa cum doriți, atunci nu trebuie să vă reduceți greutatea. Cu excepția cazului în care se recomandă în mod expres de către un medic.

Există un tratament miracol pentru slăbire?

Există un tratament miracol pentru slăbireOpt în față: un tratament miracol care scade kilogramele fără a face nimic, din păcate nu există. Dar există deja o cutie de trucuri, care oferă ajutoare mici. În plus față de supresoarele de prescripție a apetitului, care sunt de obicei prescrise numai pentru pacienții cu obezitate severă, există și suplimente alimentare care susțin scăderea în greutate. Acestea au un efect de susținere, de exemplu, reducerea aportului de grăsimi din dietă și promovarea excreției acestora. Acest lucru reduce cantitatea de energie nouă disponibilă organismului prin alimente. Pe de o parte, mai puțină grăsime este stocată în țesut și, pe de altă parte, depozitele de grăsime deja existente ale corpului sunt utilizate pentru producerea de energie.

Schimbarea nutrițională-într-adevăr atât de importantă? Da, Nu ne place să auzim, dar cel mai important punct în lupta împotriva creșterii în greutate și a pierderii permanente în greutate este o schimbare în dietă. Acest lucru necesită multă disciplină, dar în curând veți fi răsplătiți cu primele rezultate și o calitate mai bună a vieții. Dacă reduceți proporția de carbohidrați pe masă și consumați mai multe legume, problema poate fi abordată în mod eficient. În plus, multe alimente conțin mai multe grăsimi decât este clar la prima vedere. Pentru a pierde în greutate permanent, nu trebuie să luați mai mult de 30 de grame pe zi. De asemenea, trebuie avut grijă ca sub ea să fie reprezentați acizi grași nesaturați sănătoși. Acestea afectează pozitiv sănătatea și păstrează Colesterolulpiegel în lot.